Hanneke Romeijn - beeldend kunstenaar

Info 

Info

Schilderwerk van Hanneke Romeijn


Hanneke Romeijn werd in 1951 in Overschie geboren. Na de lagere school bezoekt zij het Montessori Lyceum. Op de middelbare school heeft zij al veel belangstelling voor het vak tekenen.

In 1968 vertrekt Hanneke naar Utrecht om in het toenmalige AZU de opleiding tot verpleegkundige te volgen.

 Heel lang heeft zij als verpleegkundige  gewerkt , maar ze besluit toch ook het tekenen en het schilderen op te pakken .


Zij volgt drie jaar teken- en schilderlessen op de "Werkschuit" te Zeist. Hier leert zij met allerlei materialen werken, haar voorkeur gaat dan al uit naar het schilderen op doek met acrylverf of olieverf .

In 2003 gaat Hanneke lessen volgen bij de Zeister kunstenaar en kunstzinnig therapeut Ad van der Lugt. Hier leert zij alles over het combineren van kleuren; hoe kleurencombinaties een prachtig spel op kunnen leveren. Pas in 2005 besluit zij haar eigen weg in te slaan. Zij geeft zich over aan fantasie, kleur en realiteit. Koeien, IJslandse - en Friese paarden, ezels, schapen en honden hebben nog steeds haar grote belangstelling.
Vanaf 2010 is zij ook begonnen met het schilderen van vrouwen , kinderen en andere onderwerpen .

Het gaat haar er om de harmonie vast te leggen tussen kleur en uitdrukking van het dier en de mens met zijn omgeving. Het liefst op grote linnen doeken met acrylverf of olieverf . En zoals zij zelf zegt: "Het is een cadeautje dat ik dit mag doen !" Mensen moeten blij worden van mijn schilderijen .

Hanneke is getrouwd , ze heeft twee zonen en twee kleinzonen .

U kunt de schilderijen altijd , na afspraak , komen bekijken . Neem dan contact op met Hanneke via deze website . 

Wat bepaalt de prijs van een schilderij ? De grootte  en de kwaliteit van het doek . De kwaliteit van de verf en de soort baklijst .

Ze gebruikt professionele acrylverf van de merken Golden , Old Holland en Ara .

De PRIJZEN van de schilderijen staan onder ieder schilderij vermeld onder INFO .

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston